Acțiuni CPECA Suceava de prevenire a consumului de droguri în cadrul Zilelor Sucevei 2023


Intră acum și în grupul de

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava, din cadrul Agenției Naționale Antidrog, desfășoară în această perioadă, în timpul Zilelor Sucevei 2023, activități de prevenire a consumului de alcool și droguri. Scopul acestor acțiuni este de a consolida conștientizarea populației cu privire la importanța luării unor decizii sănătoase și corecte în timpul petrecerii timpului liber.

În parteneriat cu polițiștii și jandarmii suceveni, precum și cu rețeaua proprie a Voluntarilor Antidrog, specialiștii organizează diverse activități în zona Parcului Central din municipiul Suceava. Aici, un punct de informare a fost amenajat, oferind tuturor celor interesați posibilitatea de a consulta materiale promoționale și de a experimenta, prin intermediul ochelarilor didactici, situația unei persoane care a consumat droguri sau a abuzat de alcool, percepția fiind distorsionată vizual-cromatic.

În cadrul evenimentului, vor avea loc concursuri cu tematică antidrog, iar câștigătorii vor fi recompensați cu premii atractive.

„Recomandăm tuturor participanților să identifice punctul de prim ajutor, să evite consumul excesiv de alcool, să manifeste prudență în relațiile cu persoane necunoscute care pot oferi substanțe de diverse forme (băuturi, medicamente, țigări). În cazul în care observă persoane sub influența drogurilor, se recomandă evitarea confruntării directe și solicitarea de ajutor din partea personalului specializat”, a transmis CPECA Suceava.

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava oferă, gratuit și confidențial, servicii de informare, evaluare, consiliere și asistență specializată pentru consumul și dependența de droguri. Este important să se conștientizeze că există resurse disponibile pentru sprijinirea celor care se confruntă cu astfel de probleme.

Această inițiativă în cadrul Zilelor Sucevei demonstrează angajamentul comunității în promovarea unui stil de viață sănătos și în lupta împotriva consumului de substanțe interzise.


Intră acum și în grupul de