Cum să îmbunătățești atmosfera la locul de muncă pentru angajații tăi?


Intră acum și în grupul de

La locul de muncă nu întotdeauna este vorba doar despre bani. Aceștia sunt importanți și până într-un punct pot să primeze. Însă, dacă de exemplu un angajat trece peste un plafon salarial pe care și-l dorește, pot apărea alte nemulțumiri precum munca epuizantă sau monotonă, lipsa anumitor facilități etc. Oamenii petrec o bună parte din zi la locul de muncă. Așadar, dacă ești antreprenor, ar trebui să te preocupe starea de bine a angajaților.

Iată cum să conturezi o atmosfera plăcută la locul de muncă:

  1. Un spațiu de lucru primitor

În primul rând, spațiul de desfășurare al activității este foarte important. Cu cât locul arată mai bine, cu atât angajatul se simte mai bine. Să lucrezi într-un mediu cu mobilier nou, unde totul este curat și aranjat este reconfortant. Îți crește stima de sine și automat crește și productivitatea. Totodată, este foarte important să asiguri un confort termic pentru angajații tăi. Ai grijă să nu fie nici prea cald, nici prea rece. Nimeni nu își dorește să aibă personal răcit prea des sau în mod frecvent transpirat.

  1. Comunicarea

Un al doilea punct esențial este comunicarea. Este, probabil, cel mai important element în relația angajat-angajator, care este de altfel un parteneriat. Rolul unui antreprenor este de a fi lider în echipa sa și în același timp liant între membrii grupului. Există deseori situații critice pe care un antreprenor trebuie să le gestioneze și sunt, poate, mai grele decât cele pe care le are de gestionat cu clienții. Oamenii sunt atât de diferiți între ei, astfel încât trebuie să te mulezi pe nevoia fiecăruia și să știi când este necesar să te impui, să fii serios sau de ce nu, să te distrezi alături de întregul colectiv.

  1. Muzica

O variantă care nu te oprește din activitate și totuși te binedispune este muzica. Aceasta este o artă pe care majoritatea o apreciază. Chiar dacă genurile muzicale sunt multe, într-un grup restrâns cu siguranță se găsește o soluție. Ca antreprenor în ziua de azi, tehnologia te ajută și este de partea ta. Nu este necesar să achiziționezi un sistem audio foarte sofisticat pentru a avea o audiție de calitate în firma ta. Spre exemplu, boxa Bose portabilă de la all-audio.ro, distribuitorul autorizat Bose în România, oferă o calitate audio premium. Astfel, cu o achiziție atât de simplă, poți schimba rapid atmosfera din firma ta. Cu ajutorul unei boxe portabile, angajații se vor putea bucura de avantajele muzicii, cum ar fi: concentrarea sporită, o atmosferă degajată, sporirea nivelului de comunicare etc.

  1. Mici cadouri

Este foarte important să cunoști membrii colectivului tău, mai mult decât numele lor. Trebuie să fii implicat și să le cunoști nevoile și ce îi face bucuroși. În funcție de aceste informații, din când în când este frumos și plăcut de ambele părți dacă poți sa le oferi mici bucurii, cum este o masă cu toată echipa în oraș sau dacă bugetul permite, poate chiar un teambuilding. Este bine ca membrii grupului să nu se simtă doar colegi, ci și prieteni.

În concluzie, nu este foarte dificil să asiguri o atmosferă plăcută angajaților tăi. Dacă vei urma aceste recomandări, cu siguranță angajații vor fi mai fericiți, iar firma va avea de câștigat. (L.M.T.)

Sursă foto unsplash.com, all-audio.ro


Intră acum și în grupul de