Nici o instanta din componenta Curtii de Apel Suceava nu este propusa a fi desfiintata


Intră acum și în grupul de

Raportul CE pe tema justiţiei, publicat vineri la Bruxelles, arată că România a finalizat o propunere de închidere a 24 de instanţe şi a parchetelor aferente, însă nici una nu face parte din judeţul Suceava. Curtea de Apel Suceava cuprinde în circumscripţia sa două tribunale şi 10 judecătorii, respectiv Tribunalul Botoşani, la care sunt arondate Judecătoriile Botoşani, Darabani, Săveni şi Dorohoi şi Tribunalul Suceava, la care sunt arondate Judecătoriile Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

„În ultimele şase luni, România a adoptat o serie de măsuri structurale pentru a aborda problema presantă a deficitelor de capacitate ale sistemului judiciar. În momentul în care va fi disponibilă analiza de impact privind noile coduri, vor fi necesare măsuri suplimentare de asigurare a redistribuirii resurselor. De la ultimul raport al Comisiei, România a finalizat o propunere de închidere a 24 de instanţe şi a parchetelor aferente, care fie nu erau operaţionale, fie aveau un volum de lucru insuficient”, se spune în raport.

Documentul arată, într-o notă de subsol, că numărul de instanţe propuse a fi închise este cu nouă mai mare decât numărul de instanţe prevăzut în vară, dar este cu mult mai mic decât cel propus iniţial de experţi externi în 2005.
Prin această propunere, arată Comisia, vor deveni vacante 50 de posturi de judecător, 38 dintre acestea fiind în prezent ocupate. De asemenea, vor deveni vacante 47 de posturi de procuror, 38 dintre acestea fiind în prezent ocupate. Posturile care vor deveni vacante vor fi realocate.

Ministerul Justiţiei propune desfiinţarea judecătoriilor şi parchetelor de pe lângă Chişineu-Criş, Podu Turcului, Rupea, Însurăţei, Pogoanele, Bozovici, Bocşa, Hârşova, Cernavodă, Băneasa, Întorsura Buzăului, Bechet, Comana, Orăştie, Şomcuta Mare, Baia de Aramă, Târnăveni, Sângeorgiu de Pădure, Scorniceşti, Urlaţi, Agnita, Făget, Jimbolia şi Murgeni, precum şi parchetele de pe lângă acestea.


Intră acum și în grupul de