Batran din Vama, cu arsuri pe fata si maini, dupa ce casa i-a luat foc


Intră acum și în grupul de

Un bătrân în vârstă de 70 de ani a ajuns la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc cu arsuri pe mâini şi faţă, fiind scos din flăcările ce i-au cuprins gospodăria. Focul a pornit de la un coş de fum. Vineri seară, Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vama au intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Gheorghe M., de 70 ani, din comuna Vama.

Când pompierii au ajuns la faţa locului, ardeau acoperişul bucătăriei de vară, adăpostul de animale şi alte anexe gospodăreşti, toate construite din lemn, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi locuinţele învecinate.

Purtătorul de cuvânt al ISU „Bucovina” Suceava, plt. maj. Alin Găleată, a precizat că salvatorii l-au scos pe proprietar din zona de intervenţie, acesta suferind arsuri de gradul I şi II la nivelul membrelor superioare şi al feţei. Bărbatul a fost transportat la Spitalul din municipiul Câmpulung Moldovenesc pentru investigaţii amănunţite şi tratament de specialitate.

Flăcările au distrus aproximativ 32 metri pătraţi din acoperişul bucătăriei de vară, tavanul bucătăriei, aparatură electrocasnică, materiale textile şi documente personale. Au mai ars adăpostul de animale pe o suprafaţă de 40 metri pătraţi, atelierul de tâmplărie pe o suprafaţă de nouă metri pătraţi, magazia de lemne pe o suprafaţă de 16 metri pătraţi, o tonă de furaje şi circa cinci metri cubi lemne de foc. De asemenea s-a degradat peretele casei de locuit, pe o suprafaţă de cinci metri pătraţi, un perete portant al bucătăriei, instalaţii electrice şi sanitare, un tocător de furaje, scule şi utilaje de tâmplărie.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit din cauza scânteilor provenite din coşul de evacuare a fumului, deteriorat.


Intră acum și în grupul de