Mănăstirea Sucevița va organiza o manifestare la 100 de ani de existență a mișcării „Oastea Domnului”.  IPS Calinic a stabilit detaliile adunării


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a mers, duminică după amiaza, la Mănăstirea Sucevița pentru a stabili detaliile adunării „Oastea Domnului” la împlinirea a 100 de ani de la înființare.

Potrivit unei informări făcute de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, după săvârșirea Sfintei Liturghii la Catedrala Arhiepiscopală în data de 2 iulie 2023, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, însoțit de părintele arhimandrit Paraschiv Dabija, vicar administrativ, și părintele arhimandrit Valerian Radu, mare eclesiarh, a vizitat mănăstirea Sucevița, pentru stabilirea detaliilor privind organizarea adunării „Oastei Domnului” în data de 12 august 2023, la împlinirea a 100 de ani de existență.

Oastea Domnului este o mișcare, un curent de renaștere evanghelică în Biserica Ortodoxă Română inițiată în 1 ianuarie 1923 de preotul ortodox Iosif Trifa, redactor la foaia săptămânală pentru popor “Lumina Satelor”, a Mitropoliei Ortodoxe din Sibiu, publicație prin care a lansat o chemare la pocăinţă şi la înrolare în Oastea lui Isus.

Ostaşii sunt fii ai Bisericii Ortodoxe sau ai celei Greco-Catolice și sunt răspândiţi astăzi în ţară şi în diaspora, iar calitatea de ostaş poate fi dobândită de orice laic sau cleric printr-o hotărâre şi un legământ de predare în slujba lui Hristos, în urma unui act de pocăinţă autentică.

Mișcarea a fost declarată ilegală de regimul comunist, iar în 1990 „Oastea Domnului” a fost reabilitată de statul român și de Sinodul Bisericii Ortodoxe, care a ridicat caterisirea lui Iosif Trifa.


Intră acum și în grupul de