Forum de afaceri România-Ucraina-Republica Moldova la Cernăuți. Guvernatorul Zaparaniuk spune că dezvoltarea și atragerea investițiilor este o oportunitate de a ajuta frontul.


Intră acum și în grupul de

La Cernăuți se desfășoară joi și vineri un forum de afaceri internațional Ucraina- România- Republica Moldova.

Guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a precizat că scopul acestui forum este de a consolida cooperarea interregională tripartită între Ucraina, România și Republica Moldova.

El a spus că forumul își propune, în special, stabilirea relațiilor cu partenerii internaționali, dezvoltarea cooperării transfrontaliere reciproc avantajoase, discutarea subiectelor actuale de cooperare comercială între cele trei state, dezvoltarea turismului.

„Chiar și în condițiile unui război la scară largă, încercăm să menținem economia, iar în unele industrii mizăm pe dezvoltarea și atragerea investițiilor. La urma urmei, aceasta este o oportunitate de a ajuta frontul”, a precizat Zaparaniuk.

Potrivit acestuia, Bucovina este una dintre regiunile din spate, care poate deveni un hub pentru dezvoltarea antreprenorialului și a cooperării internaționale.

„Avem tradiții bune de cooperare transfrontalieră pe care le continuăm căutând noi formate reciproc avantajoase. Domeniile promițătoare de cooperare între țările noastre pot fi atragerea de investiții în crearea de întreprinderi mixte de către întreprinderi mici și mijlocii, reînnoirea tehnologică a industriilor alimentare, ușoare, prelucrarea lemnului și mobilă, dezvoltarea sferei IT, producția și prelucrarea produse agricole, dezvoltarea locuințelor și a serviciilor comunale, infrastructura de transport”, a spus Zaparaniuk.

El a mulțumit partenerilor internaționali pentru sprijinul constant acordat Ucrainei în diverse direcții.


Intră acum și în grupul de