Traseul deseurilor din judetul Suceava, urmarit de o comisie a UE (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava alături de alte 8 judeţe din ţară au fost evaluate de către o comisie a UE privind gestionarea produselor nedestinate consumului uman, a informat şeful Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa alimentelor (DSVSA) Suceava, Petrea Dulgheru.

„Judeţul Suceava a fost ultimul din cele 9 judeţe evaluate de către comisia UE. Aceasta a urmărit traseul deşeurilor, pentru a nu contamina şi pune în pericol siguranţa populaţiei şi a animalelor”, a declarat Petrea Dulgheru.

Comisia a evaluat şi activitatea serviciilor de igienă, de inspecţie şi de sănătate animală din cadrul DSVSA Suceava, dar a vizitat şi una dintre firmele din judeţ, specializată pe incinerarea deşeurilor.

„Nu au mai fost în vizită de vreo 3-4 ani şi au constatat că s-a reuşit aproape în totalitate îndeplinirea măsurilor. Le-am spus că trebuie să ţină cont de România reală. La Suceava nu au pus nici un punct negativ, ceea ce înseamnă că activitatea se desfăşoară normal, chiar bine. Nu se poate sută la sută, atât timp cât avem gospodării individuale, cu persoane în vârstă, care nu pot respecta întru totul normele europene”, a mai spus şeful DSVSA Suceava.


Intră acum și în grupul de