Urmarire ca in filme pentru prinderea unui tanar din Vicovu de Sus


Intră acum și în grupul de

Cinci focuri de armă şi o urmărire pe câţiva kilometri-atât a fost nevoie pentru ca poliţistii din Rădăuţi să poată prinde un tânăr care a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor şi care a fugit din maşina în care avea peste 5000 de pachete de ţigări.

Potrivit IJP Suceava, poliţiştii Formaţiunii Rutiere din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, acţionau, marţi, pe DN 2E pe raza comunei Voitinel în vederea depistării persoanelor care transportă produse accizabile şi au efectuat semnal regulamentar pentru a opri un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, care venea dinspre comuna Vicovu de Jos.

Şoferul a refuzat să oprească, continuându-şi deplasarea spre comuna Horodnic de Sus, motiv pentru care poliţiştii au trecut la urmărirea autoturismului, fiind organizate totodată două dispozitive pentru reţinerea autoturismului pe raza comunelor Horodnic de Sus şi Marginea.

Agenţii Postului de Poliţie Horodnic de Sus au efectuat din nou semnalul regulamentar de oprire a autoturismului în cauză, însă şoferul a refuzat din nou să oprească, deplasându-se spre comuna Marginea.
Pe raza comunei Marginea, şoferul a observat autospeciala postului de poliţie, astfel că a ieşit de pe DN 2E şi a intrat pe drum comunal ce ducea spre piaţa comunei, loc în care poliţiştii au reuşit blocarea autoturismului.

În momentul în care a fost blocat, suspectul a coborât de la volan şi a fugit spre albia pârâului Suceviţa, iar poliţiştii au efectuat somaţiile legale şi au tras cinci focuri de armă, persoana suspectă fiind reţinută şi imobilizată.

Poliţiştii l-au identificat pe şofer ca fiind Mihăiţă U. (25 ani) din oraşul Vicovu de Sus, iar în autoturism au fost găsite 4.960 de pachete ţigări de provenienţă Republica Moldova.

Mihăiţă U. a fost reţinut pentru 24 de ore fiind cercetat pentru contrabandă şi urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de