Trei hoti de excavatoare, trimisi in arestul Politiei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un număr de trei suceveni au ajuns după gratii fiind reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore după ce au fost acuzaţi furtul a mai multor utilaje agricole de mare tonaj. Respectivii sunt suspectaţi că fac parte dintr-o reţea ce sustrag utilaje agricole şi industriale fiind acuzaţi că au furat un excavator de la o firmă din Suceava, utilajul fiind vâdut apoi în Constanţa, printr-o reţea din judeţul Ilfov.

Potrivit IJP Suceava, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Suceava au anchetat activitatea unui grup suspectat că, în 4 februarie, a furat un excavator din incinta unei societăţi comerciale din Suceava.

Astfel, Andrei Z. (20 ani) din comuna Adâncata, Andrei C. (23 ani) din comuna Zvoriştea şi Alexandru S. (23 ani) din Zvoriştea, care au furat excavatorul l-au transportat în localitatea Ştefăneştii de Jos din judeţul Ilfov.
Aici utilajul a fost depozitat şi apoi s-a intermediat vânzarea în judeţul Constanţa prin intermediul lui Constantin N. (51 ani) din satul Gălbinaţi din judeţul Călăraşi, ce locuieşte în municipiul Bucureşti şi cetăţeanul turc Zafir K. (39 ani) cu reşedinţa în municipiul Ploieşti.

În baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Suceava au fost efectuate, marţi, patru percheziţii domiciliare în judeţul Suceava, una în municipiul Bucureşti şi una în judeţul Ilfov, fiind identificate şi ridicate probe şi mijloace materiale de probă care indică faptul că suspecţii sunt implicaţi în furtul şi traficul de utilaje industriale şi agricole.

Astfel, au fost găsite seturi poansoane, plăcuţe martor, chei contact, un tractor Max Track International, plăcuţe de înmatriculare, documente de înmatriculare contrafăcute, manuale de utilizare pentru diferite utilaje, chitanţe Western Union, documente de identitate falsificate, dar şi două pistoale cu bile, deţinute ilegal de Andrei Z.

Excavatorul furat a fost identificat în judeţul Constanţa la 16 februarie 2011 şi a fost restituit părţii vătămate.

Poliţiştii din I.P.J. Suceava, Direcţia de Investigaţii Criminale a acordat sprijin în punerea în executare a dispoziţiilor instanţei cu privire la suspecţii Constantin N. şi Zafir K. şi în asigurarea coordonării cu Serviciilor Investigaţii Criminale ale I.P.J. Ilfov, Giurgiu şi Constanţa, precizează IJP Suceava.

Faţă de cei trei suceveni s-a dispus reţinerea pe o durată de 24 ore pentru furt calificat urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propuneri de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de