Viceprimarul Lucian Harșovschi: Nu pot spune că sunt mulțumit de mersul lucrărilor la axul principal


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a recunoscut, miercuri, că nu este mulțumit de ritmul lucrărilor de reabilitare a axului principal.

El a spus că ordinul de începere a lucrărilor a fost dat începând cu 1 iulie.

„Constructorul trebuia să se mobilizeze și să obțină toate avizele. Noi am purtat discuții începând cu luna mai și am convenit ca din iulie să se apuce de treabă”, a declarat viceprimarul.

El a menționat că firma s-a apucat de treabă cu o zi întârziere întrucât ar fi avut probleme cu aducerea autofrezei.

„Lucrările, merg ele cum merg. Nu pot spune că sunt mulțumit. S-au decapat 10.500 de mp. Se lucrează doar noaptea la decapare, iar dacă mai sunt lucrări de pregătire se lucrează și ziua. Chiar ieri montau capace și geigere în zonă, dar fără a influența traficul rutier. Din nefericire lucrările nu merg foarte bine pentru că ei trebuie să vină să asfalteze din spate și să monteze capacele de canal. Aici este testul cu aceste guri de scurgere”, a spus Lucian Harșovschi.

Viceprimarul a precizat că actualul contract în baza căruia se efectuează lucrările la axul principal poate fi funcțional până în luna decembrie, dar că Primăria a scos la licitație un nou contract de reabilitare stradală în municipiul Suceava pentru suma de 86,4 de milioane de lei fără TVA și care va fi valabil doi ani de zile, iar una din clauze va fi că firma câștigătoare riscă să nu fie primită la o altă licitație dacă nu respectă termenele contractuale invocând lipsa de personal.

Harșovschi consideră că acesta este modul prin care municipalitatea va impune respectarea temenelor contractuale.

„De aceea acum avem șantiere deschise în municipiul Suceava care durează foarte mult pentru că sunt mutate echipele dintr-o parte în alta. E treaba noastră să găsit soluții”, a spus viceprimarul.

El a avut, miercuri, o întâlnire cu constructorul pentru a putea vedea cum se poate grăbi reabilitarea axului principal.

Lucrările sunt începute din zona Burdujeni de firma SUCT, iar viceprimarul a discutat și cu reprezentanții Autotehnorom pentru a efectua lucrări de reabilitare a axului principal începând de la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni.

El a menționat că prin aceste lucrări două intersecții nu vor fi reabilitate pentru că urmează să fie amenajate sensuri giratorii, respectiv în zona Obcini, unde săptămâna viitoare se deschid ofertele și pe strada Traian Vuia, unde au fost mai multe licitații, dar nu s-au prezentat ofertanți.


Intră acum și în grupul de