Amenzi aplicate de DSP Suceava la unități de turism, centre de înfrumusețare, dar și la producători și ambalatori de alimente


Intră acum și în grupul de

DSP Suceava a anunțat, miercuri, că în luna iunie s-au desfășurat 243 de acțiuni de control, iar în urma neconformităților constatate s-au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, constând în amenzi în valoare totală de 146.000 lei.

În obiectivele din categoria nonaliment inspectorii din cadrul S.C.S.P. au efectuat un număr de 68 de controale, pentru neconformităţile constatate fiind aplicate 15 sancțiuni contravenționale, constând în amenzi în valoare totală de 118.200 lei.

Controalele efectuate în obiectivele din categoria nonaliment au cuprins: 5 controale în unități din domeniul apă, fiind aplicate 3 amenzi în valoare totală de 30.000 lei; 17 controale în unități de turism, fiind aplicate 6 amenzi în valoare totală de 24.200 lei; 17 controale la unități din categoria mediu, fiind aplicate 2 amenzi în valoare totală de 43.000 lei; 7 controale în unități din domeniul biocide, fiind aplicată 1 amendă în valoare de 10.000 lei; 3 controale în unități sanitare cu paturi; 18 controale în unități sanitare cu excepția spitalelor, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale, constând în amenzi în valoare totală de 8.000 lei și 1 control în domeniul unităților de înfrumusețare, fiind aplicată 1 amendă în valoare de 3.000 lei

Neconformităţi depistate: gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor rezultate în urma acțivităților medicale; neefectuarea sterilizării și păstrării instrumentarului conform reglementărilor legale în vigoare; neasigurarea conformării la parametrii de calitate a apei potabile; darea în consum public ca apă pentru consum uman a apei care nu corespunde condițiilor de potabilitate; asigurarea în cantități insuficiente a produselor biocide și a celor de curățenie; nemarcarea vizibilă a suprafețelor de lucru; nerespectarea prevederilor specifice de notificare a produselor biocide; nerespectarea  normelor de igienă în vigoare care reglementează zonele de locuit; funcționarea unui obiectiv după emiterea deciziei de suspendare a activității.

               În obiectivele din categoria aliment inspectorii din cadrul S.C.S.P. au efectuat un număr total de 175 controale, pentru neconformitățile depistate fiind aplicate 9 sancțiuni contravenționale, constând în amenzi în valoare totală de 27.800 lei.

Controalele efectuate în obiectivele din categoria aliment au cuprins: 15 controale la producători și ambalatori; 3 controale la distribuitori; 103 controale la retaileri fiind aplicate 3 amenzi în valoare totală de 9.600 lei; 53 controale în unităţi din sectorul de servicii, fiind aplicate 6 amenzi în valoare totală de 18.200 lei, iar la producătorii primari care vând direct consumatorului final a fost efectuat 2 control.

 Neconformități constatate: neasigurarea controlului și înregistrării temperaturii în spații frigorifice,  lipsa din dotarea unității a produselor biocide, neasigurarea examinărilor medicale, prin medicii de medicina muncii, neefectuarea operațiunilor de curățenie a locului de muncă, a utilajelor, ustensilelor și suprafețelor de lucru.

În cursul lunii iunie 2023 au fost rezolvate 17 sesizări, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, arată DSP Suceava.

Activitatea de inspecţie desfăşurată de către personalul S.C.S.P. a fost completată cu efectuarea a 10 acţiuni de îndrumare şi consultanță.


Intră acum și în grupul de