Teapa de 1.800 lei in loc de chilipir cu motorina

O familie din Plopeni a crezut că va cumpăra motorină sub preţul pieţei, dar a luat o ţeapă de 1.800 lei. Astfel, prin apelul de urgenţă 112, P. Viorel, din localitatea Plopeni, oraşul Salcea, a sesizat faptul că în cursul zilei, marţi, fiul său P. Alexandru, de 18 ani, a fost victima infracţiunii de tâlhărie, împrejurare în care, prin ameninţare a fost deposedat de 1.800 lei, de către un necunoscut.

Potrivit IPJ Suceava, un bărbat necunoscut cu un autoturism înmatriculat în Italia l-a întrebat pe tânăr dacă este interesat să cumpere motorină la un preţ avantajos, iar acesta l-a apelat telefonic pe tatăl său, după care între persoana necunoscută şi tatăl băiatului a avut loc o discuţie. Aceştia s-au înţeles să cumpere cantitatea de 800 litri motorină la preţul de 2,5 lei/litru, în cele din urmă convenind să cumpere motorina cu suma de 1.800 lei.

La indicaţia tatălui, P. Alexandru s-a dus acasă la o cunoştinţă, de la care a împrumutat suma de 1.800 lei. Ulterior, s-au deplasat în aşa zisul loc unde este cisterna cu motorină.

Deplasarea s-a făcut până la intrarea în municipiul Suceava, pe DN 29, lângă o staţie peco, unde conducătorul auto a oprit autoturismul, a blocat uşile, după cum a povestit băiatul şi a scos din portiera stângă un cuţit, fără a-l ameninţa.
De teamă, acesta a scos din buzunar banii care i-au fost smulşi din mână, după care şoferul a deblocat portierele, i-a arătat o cisternă care staţiona în staţia peco, iar cel în cauză a plecat cu autoturismul în viteză spre municipiul Suceava.

Poliţiştii spun că, în urma cercetărilor efectuate, s-a concluzionat că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de tâlhărie, dar cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”, în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului.