Teapa de 1.800 lei in loc de chilipir cu motorina


Intră acum și în grupul de

O familie din Plopeni a crezut că va cumpăra motorină sub preţul pieţei, dar a luat o ţeapă de 1.800 lei. Astfel, prin apelul de urgenţă 112, P. Viorel, din localitatea Plopeni, oraşul Salcea, a sesizat faptul că în cursul zilei, marţi, fiul său P. Alexandru, de 18 ani, a fost victima infracţiunii de tâlhărie, împrejurare în care, prin ameninţare a fost deposedat de 1.800 lei, de către un necunoscut.

Potrivit IPJ Suceava, un bărbat necunoscut cu un autoturism înmatriculat în Italia l-a întrebat pe tânăr dacă este interesat să cumpere motorină la un preţ avantajos, iar acesta l-a apelat telefonic pe tatăl său, după care între persoana necunoscută şi tatăl băiatului a avut loc o discuţie. Aceştia s-au înţeles să cumpere cantitatea de 800 litri motorină la preţul de 2,5 lei/litru, în cele din urmă convenind să cumpere motorina cu suma de 1.800 lei.

La indicaţia tatălui, P. Alexandru s-a dus acasă la o cunoştinţă, de la care a împrumutat suma de 1.800 lei. Ulterior, s-au deplasat în aşa zisul loc unde este cisterna cu motorină.

Deplasarea s-a făcut până la intrarea în municipiul Suceava, pe DN 29, lângă o staţie peco, unde conducătorul auto a oprit autoturismul, a blocat uşile, după cum a povestit băiatul şi a scos din portiera stângă un cuţit, fără a-l ameninţa.
De teamă, acesta a scos din buzunar banii care i-au fost smulşi din mână, după care şoferul a deblocat portierele, i-a arătat o cisternă care staţiona în staţia peco, iar cel în cauză a plecat cu autoturismul în viteză spre municipiul Suceava.

Poliţiştii spun că, în urma cercetărilor efectuate, s-a concluzionat că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de tâlhărie, dar cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”, în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului.


Intră acum și în grupul de