Acasă Actualitate Conducerea Politiei de Frontiera Suceava a demisionat

Conducerea Politiei de Frontiera Suceava a demisionat


Intră acum și în grupul de

Inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (I.J.P.F.) Suceava, Gheorghe Ieremie, şi adjunctul său, Constantin Mihai Prelipcean, au demisionat miercuri după-amiază din funcţii.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (I.G.P.F), conducerea instituţiei a dispus Serviciului Control al I.G.P.F. verificarea, în regim de urgenţă, a activităţii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, după ce la începutul lunii februarie, 60 de lucrători din cadrul Sectorului P.F. Siret au fost reţinuţi pentru fapte grave de corupţie.



Din verificarile efectuate, au fost constatate deficienţe în activitatea managerială, precum şi neglijenţa sau lipsa de preocupare în indeplinirea îndatoririlor de serviciu manifestată de ofiţerii cu funcţii de conducere din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava si Sectorului P.F. Siret.

De asemenea, s-a constatat neimplicarea sau implicarea superficială a ofiţerilor cu funcţii de conducere în activităţile de prevenire şi combatere a corupţiei interne, rezultatele la nivel teritorial pe acestă linie fiind nule.

Potrivit sursei citate, ca urmare a celor constatate, a fost dispusă măsura cercetării prealabile faţă de nouă ofiţeri, din care cinci cu funcţii de conducere. Este vorba despre şeful I.J.P.F. Suceava, adjunctul şefului de inspectorat, şeful Sectorului P.F. Siret, şeful Biroului C.I.T., şeful Biroului S.C.T.F., precum şi alţi patru ofiţeri operativi din cadrul I.J.P.F. Suceava. La finalizarea cercetării prealabile, în conformitate cu prevederile legale, faţă de cei în cauză vor fi luate măsurile ce se impun, în funcţie de gravitatea faptelor.

Alţi 3 ofiteri din cadrul I.J.P.F. Suceava au fost atenţionaţi, fiind dispuse un număr de 28 de măsuri organizatorice, respectiv de remediere a disfuncţiilor şi deficienţelor constatate atât la nivelul I.J.P.F. Suceava, cât şi la nivelul S.P.F. Siret.

Totodată, conducerea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a aprobat eliberarea din funcţiile de conducere, la cerere, a şefului I.J.P.F. Suceava şi a adjunctului şefului de inspectorat. In acest context, pentru asigurarea continuităţii exercitării actului managerial la nivelul conducerii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava vor fi imputerniciţi doi ofiţeri operativi.

Activitatea de evaluare va continua la nivelul tuturor structurilor subordonate Inspectoratului General.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version