Poliția Suceava continuă acțiunea „Blocada”: Sute de sancțiuni și zeci de dosare penale pentru șoferi care au consumat alcool, dar și droguri


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a intensificat acțiunea „Blocada” în acest weekend, cu eforturi concentrate asupra prevenirii și combaterii accidentelor rutiere cauzate de consumul de alcool și droguri. Acțiunea are o componentă operațională, în care sunt identificați șoferii care conduc sub influența substanțelor interzise, dar și o componentă preventivă, prin care se informează și responsabilizează participanții la trafic. Scopul principal al acțiunii este îmbunătățirea siguranței publice în județul Suceava.

Acțiunea se desfășoară pe întreg teritoriul județului și vizează depistarea șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau drogurilor, dar și transmiterea unui mesaj de conștientizare a pericolului la care se expun prin consumul acestor substanțe.

Pentru identificarea șoferilor care conduc sub influența substanțelor interzise, polițiștii rutieri utilizează aparatele etilotest, etilometru și DrugTest Drager din dotarea IPJ Suceava. Numai în acest weekend, până în prezent, au fost suspendate peste 100 de permise de conducere pentru abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost aplicate peste 500 de sancțiuni contravenționale și aproximativ 700 de șoferi au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest.

În aceste zile au fost identificați mai mulți șoferi care au consumat alcool sau droguri și s-au urcat la volan, fiind întocmite dosare penale pentru infracțiunea de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise”.

Unul dintre incidentele înregistrate a avut loc pe strada Eudoxiu Hurmuzachi din municipiul Câmpulung Moldovenesc, unde un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost identificat conducând sub influența substanțelor psihoactive, în urma testării cu aparatul DrugTest 5000. Rezultatul testului a indicat prezența substanței cannabis (THC-5) în organismul său. Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii existenței substanțelor psihoactive în organism. În acest caz, a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

Alte cazuri de șoferi identificați conducând sub influența alcoolului au fost înregistrate în mai multe localități sucevene. În aceste situații, polițiștii au efectuat teste cu aparatul etilotest, care au indicat valori peste limita legală de alcool în aerul expirat. Dosare penale au fost întocmite și în aceste cazuri pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului.

Poliția din județul Suceava reamintește conducătorilor auto importanța de a nu conduce sub influența alcoolului sau drogurilor. Consumul acestor substanțe afectează capacitatea de conducere, viteza de reacție, precizia mișcărilor și acuitatea vizuală și auditivă. Legea prevede pedepse aspre pentru cei care conduc sub influența alcoolului, inclusiv închisoare de la 1 la 5 ani și reținerea permisului de conducere pe durata cercetării.

Pentru siguranța tuturor participanților la trafic, poliția recomandă evitarea consumului de alcool și droguri înainte de a urca la volan.


Intră acum și în grupul de