Problemele Wizz Air legate de întârzierile și anulări de curse din România, prezentate de ministrul Economiei comisarului european Didier Reynders


Intră acum și în grupul de

În perioada 24-25 iulie 2023, ministrul Ștefan-Radu Oprea se află în Bilbao, Regatul Spaniei, la invitația Președinției spaniole a Consiliului Uniunii Europene, pentru a participa la o reuniune informală a miniștrilor responsabili de competitivitate. Delegația română prezentă la acest eveniment include specialiști din cadrul ministerului și pe domnul Razvan Pîrcălăbescu, directorul de cabinet al ministrului.

Pe marginea reuniunii, ministrul român a avut o întrevedere importantă cu Didier Reynders, Comisarul European pentru Justiție, responsabil cu protecția consumatorilor. Cei doi oficiali au discutat mai multe subiecte de interes pentru România, potrivit unui comunicat al Ministerului.

Una dintre preocupările majore ale ministrului Ștefan-Radu Oprea a fost legată de situația companiei aeriene Wizz Air în țară. În ultima vreme, mulți clienți au fost afectați de întârzieri semnificative sau anulări de zboruri, ceea ce a generat nemulțumiri și plângeri. În acest context, Comisarul Didier Reynders și-a exprimat sprijinul pentru găsirea unei soluții adecvate și a informat că cetățenii români pot beneficia de suportul Uniunii Europene prin intermediul Centrului European al Consumatorilor România (⏩https://eccromania.ro/ ). Acest serviciu gratuit oferă asistență consumatorilor în cazul în care întâmpină probleme cu produse sau servicii achiziționate din alte state europene, în timpul călătoriilor în Europa sau când doresc să depună plângeri împotriva companiilor europene.

Pe lângă aceste discuții, Comisarul Didier Reynders a anunțat că va efectua o vizită oficială în România la finalul anului, consolidând astfel relațiile dintre țara noastră și Uniunea Europeană.

La rândul său, ministrul Ștefan-Radu Oprea a exprimat recunoștința față de sprijinul oferit României în procesul de aderare la spațiul Schengen de către UE, reafirmând angajamentul țării noastre pentru dezvoltarea economică și consolidarea sectorului turismului.


Intră acum și în grupul de