Ion Lungu: Eu visez ca într-o zi orașul nostru să trăiască și din turism și e nevoie să avem și evenimente. Primarul a răspuns criticilor că aruncă cu bani când Guvernul caută soluții să facă economii


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, joi, în plenul Consiliului Local că își dorește ca într-o zi Suceava să trăiască și din turism și că din acest motiv alocă fonduri pentru organizarea de evenimente la care să participe și turiștii care vin în oraș.

Consilierul local PSD Dan Ioan Cușnir i-a spus primarului că PSD și PNL sunt în coaliție la nivel național și că liderii partidelor se chinuie să facă economii, dar că primarul aruncă cu bani pe evenimente.

 „Suntem în coaliție la nivel național. Premierul PSD Marcel Ciolacu, cu președintele PNL, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, cu ministrul PNL al Finanțelor, Marcel Boloș, își storc creierii cum să facă economii la buget. Dumneavoastră, sfidând curentul național, veniți cu tot felul de asocieri și alocări de sume. Mă deranjează că în acest context național în fiecare ședință apar tot soiul de asocieri în care dăm bani publici unor festivaluri private. Când va fi festivalul melcilor, domnul Lungu va vrea să sponsorizeze festivalul melcilor. Cred că această abordare trebuie să înceteze”, a spus Cușnir.

Primarul Ion Lungu i-a spus lui Cușnir că are o  veste liniștitoare: „Am discutat ieri și cu domnul Ciolacu și cu domnul Ciucă și mi-au spus că la Suceava totul este în ordine. Deci stați liniștit din punctul acesta de vedere”.

Lungu a spus că în ceea ce privește evenimentele, acestea sunt prevăzute la aprobarea bugetului.

„Motorfest nu e la prima ediție, Festivalul Plăcintelor nu e la prima ediție. Dumneavoastră sunteți unul și m-am bucurat pentru că am văzut că sprijiniți activitatea de turism în municipiul Suceava. Dacă vrem turism ne trebuie obiective turistice și ne preocupăm și ne trebuie evenimente”, a spus Lungu care a arătat că în toate orașele sunt evenimente culturale săptămână de săptămână în București, Brașov, Craiova, Cluj.

„Sunt evenimente culturale care nu dau bugetul peste cap. 100.000, 40.000, șamd. Eu visez ca într-o zi orașul nostru să trăiască și din turism. Trebuie să facem și evenimente mai ales în aceste luni de vară când vin turiști și la noi trebuie să le dai un grad de ocupare, să ai evenimente. Nu e nimic anormal, sunt bugetate. Trebuie să facem și noi economii în această perioadă de austeritate”, a spus Ion Lungu.

Cușnir a răspuns că ar putea încerca să fie de acord cu primarul dacă i-a putea da un singur exemplu în care la astfel de manifestări au fost măcat 15 la sută turiști.

Primarul a arătat că sigur au fost și turiști la aceste evenimente mai ales că s-a dublat numărul de turiști în Suceava.

El a spus că chiar dacă mulți sunt ucraineni, datele oficiale arată că numărul de turiști este în creștere.


Intră acum și în grupul de