Acasă Actualitate DRDP Iași anunță că se va amplasa un pod provizoriu la Milișăuți...

DRDP Iași anunță că se va amplasa un pod provizoriu la Milișăuți și se va începe reabilitarea podului rutier


Intră acum și în grupul de

DRDP Iași a anunțat, joi, că se efectuează lucrări pregătitoare în albie, necesare montării tuburilor la podul provizoriu de pe DN 2H, km 4+776, Milișăuți.

La fața locului sunt mobilizate două excavatoare, un buldoexcavator, în zonă fiind pregătită și macaraua pentru montarea tuburilor din beton.



„Concomitent, antreprenorul aflat sub contract a început transportarea la teren a grinzilor necesare prin proiectul de reabilitare, precum și aprovizionarea cu parapetul de siguranță ce va fi montat pe pod”,  menționat sursa citată.

DRDP Iași reamintește că după o perioadă de blocaj survenit independent de prevederile contractuale, DRDP Iași a venit în sprijinul constructorului cu unele lucrări în regie proprie între care amenajarea unui drum tehnologic de legătură între DN 2H și albia râului Suceava,  transportul tuburilor din beton proprii la șantier pentru rampele de acces și execuția rampelor de acces pentru podul provizoriu.

Totodată, au fost depuse eforturi susținute pentru achiziția în procedură de urgență a tuburilor din beton necesare construcției podului provizoriu, precum și a lucrărilor de montare a acestora în albia râului Suceava

„DRDP Iași asigură întreaga comunitate suceveană, riveranii și utilizatorii acestui obiectiv că va depune toate eforturile pentru finalizarea contractului de reabilitare a podului de la Milișăuți.  În același timp, facem apel la înțelegere pentru disconfortul creat, în condițiile în care, din motive de siguranță, pe acest obiectiv se circulă semaforizat, pe axul drumului, cu o restricție de tonaj 7,5 t pe osie”, se mai arată în comunicatul DRDP Iași.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version