Sindicalistii suceveni au reluat protestele fata de Codul Muncii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Aproximativ o sută de persoane au participat, marţi, la o nouă acţiune de pichetare a Palatului Administrativ din Suceava faţă de modificarea Codului Muncii.

La protest au participat sindicalişti din organizaţii afiliate BNS, Cartel Alfa, CNSLR-Frăţia, din poştă şi telecomunicaţii, societăţi de utilităţi sau transporturi, dar au fost prezenţi şi câţiva pensionari.

Participanţii au strigat lozinci împotriva Guvernului, cerând demisia premierului şi solicitând menţinerea actualului Cod al Muncii, pe una din pancartele afişate fiind scris “Premierule, nu fii prost/Lasă Codul cum a fost”.

Grupul de protestatari a suflat în trâmbiţe, iar unul dintre ei a folosit o vuvuzea, ceea ce a determinat ca pichetarea să fie gălăgiosă.

Acţiunea de pichetare s-a încheiat după o oră, fără incidente.

Guvernul şi-a angajat, marţi dimineaţă, răspunderea în Parlament asupra proiectului noului Cod al Muncii. Opoziţia a anunţat deja că va depune o moţiune de cenzură.

Guvernul a aprobat, luni seară, doar opt amendamente la proiectul Codului Muncii, dintr-un total de 144 propuneri formulate de parlamentarii coaliţiei.


Intră acum și în grupul de