Carcalete: „La scolile cu elevi putini finantarea va fi la un nivel mic” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În multe din şcolile sucevene lista înscrierilor pentru clasa întâi este deja completă, deşi oficial perioada de înscriere este 3 martie – 6 mai, însă conducerea IŞJ Suceava spune că nu a fost semnalat nici un caz din partea vreunui părinte a cărui copil nu este primit în şcoala din zona în care locuieşte.

„Nu avem nici o reclamaţie oficială în acest sens. Legislaţia prevede obligativitatea pentru ca toţi copii de clasa I care aparţin zonei să fie înscrişi la şcoala aferentă sectorului arondat apoi ceilalţi din alte zone. Totuşi, nimeni nu obligă un părinte să-şi înscrie copilul în şcoala din zona în care locuieşte”, a declarat şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

În municipiul reşedinţă de judeţ, unele unităţi şcolare se confruntă cu o afluenţă de solicitări, în schimb altele abia îşi acoperă numărul de locuri.

„Este un lucru important pentru şcoală. Dacă cadrele didactice nu sunt eficiente părinţii îţi vor alege alte şcoli nu cele din zonă, iar din anul şcolar următor finanţarea unităţii de învăţământ va fi per capita. La şcolile cu puţini elevi finaţarea va fi la un nivel mic şi poate duce chiar la desfiinţare”, a precizat şeful IŞJ Suceava.

Părinţii spun că se grăbesc să-ţi înscrie copii cu mult înaintea perioadei oficiale pentru că vor să prindă loc pentru micuţi la şcoli bune sau la învăţători renumiţi.
Planul de şcolarizare 2011-2012 prevede un număr de 421 de clase, pentru 7.888 elevi.


Intră acum și în grupul de