Lungu: „Ne dorim sa reusim sa reabilitam cat mai mult din sistemul de termoficare” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Lucrările de reabilitare a sistemului de termoficare a municipiului, ce urmează a fi efectuate în următorii trei ani, necesită investiţii în valoare de 12 milioane de euro, a declarat miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, care a arătat că până în prezent, suma investită de municipalitate în cadrul acestui program se ridică la 20 de milioane de euro.

Potrivit edilului-şef sucevean, au fost reabilitate jumătate din reţelele principale de transport a energiei termice şi 30 la sută din cele secundare, iar mai multe din punctele termice au fost modernizate şi incluse într-un sistem automat de monitorizare şi control.

Lungu a spus că în 2011, lucrările de reabilitare şi modernizare a sistemului de termoficare vor fi finanţate cu 8,5 milioane de lei, din care 5 milioane de lei de la bugetul de stat prin Programul „Termoficare 2006-2013”.

Primarul a spus că pentru reabilitarea întregului sistem de termoficare costurile se ridică la 50 de milioane de euro, dar că fondurile pentru acest program se alocă de la Guvern în condiţiile în care autoritatea locală contribuie cu 40 la sută din sumă. „Ne dorim să reuşim să reabilităm cât mai mult din sistemul de termoficare, să ajungem să finalizăm 70-80 la sută din întregul program”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de