Suceava, gazda a evaluarii nationale a candidaturilor in cadrul competitiei „Scoala europeana” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Evaluarea naţională a candidaturilor depuse în cadrul competiţiei „Şcoală europeană” va avea loc la Suceava, a anunţat şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

Acesta a precizat că, în perioada 15-31 martie 2011, se derulează etapele de certificare a şcolilor, în cadrul celei de a 8-a ediţii a concursului. „Competiţia este deschisă tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în activităţi/proiecte/ programe comunitare din domeniul educaţiei şi formării profesionale.

Aceasta constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, precum şi impactul pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii”, a declarat Petru Carcalete.

Potrivit acestuia, procedura de selecţie se derulează în următoarele etape: 15 martie 2011 – termenul limită pentru depunerea candidaturii, 28-31 martie -evaluarea candidaturilor; aprilie – acordarea certificatelor.

Unităţile şcolare participante vor alcătui un dosar de candidatură ce va conţine formularul-tip de candidatură, un portofoliu ilustrativ, o copie a Proiectului de dezvoltare instituţională, copii ale planurilor manageriale anuale (2008-2009, 2009-2010, 2010-2011) şi avizul inspectorului pentru proiecte educaţionale din I.S.J. Suceava, de participare la Competiţia „Şcoală Europeană”.

„În acest an evaluarea naţională a candidaturilor va avea loc la Suceava”, a afirmat şeful IŞJ Suceava.

Certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.


Intră acum și în grupul de