Primaria a prelungit termenul de semnare a contractului cu Adrem Invest (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Este dificil în situaţia actuală, de criză, să fie obţinute finanţări, a afirmat miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, făcând referire la faptul că firma Adrem Invest Bucureşti care a câştigat licitaţia pentru construirea unei centrale termice în oraş şi înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare nu a reuşit să finalizeze montajul financiar în vederea finanţării investiţiilor prevăzute.

Potrivit edilului-şef, în acest sens Primăria Suceava a prelungit oferta cu 45 de zile, până la 30 aprilie, fiind prelungită şi valabilitatea scrisorii de garanţie de 80.000 de euro. Lungu a precizat că această prelungire a termenului în vederea semnării contractului cu Adrem Invest a fost acordată în condiţiile în care firma şi-a exprimat încrederea că în prima parte a lunii aprilie va obţine finanţarea necesară.

Firma de inginerie industrială Adrem Invest Bucureşti a câştigat licitaţia organizată de Primăria Suceava pentru construirea unei centrale termice în oraş şi înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare. Combustibilul pe care va funcţiona centrala va fi gazul metan în timpul iernii şi biomasa pe perioada de vară.

Primăria Suceava şi societatea Termica SA Suceava urmează să pună la dispoziţia firmei terenul şi utilităţile, iar Adrem Invest va realiza investiţiile în noua centrală, care pot ajunge până la 50 de milioane de euro.

Durata de execuţie a noii centrale este de minimum doi ani, iar în iarna 2011-2012 locuinţele racordate la sistemul centralizat vor primi agent termic de la capacităţile existente.

Primarul a spus că, cel mai probabil agentul termic va fi produs cu gaz natural sau păcură în CAF-uri, arătând că încălzirea cu cărbune este mult prea scumpă.

Compania de termoficare Termica Suceava a început în luna mai procedurile privind atragerea de investiţii private în vederea realizării unei centrale termice de cogenerare, precum şi pentru retehnologizarea CET cărbune, angajând casa de avocatură Boştină şi Asociaţii pentru furnizarea serviciilor de consultanţă.

Primarul Sucevei a susţinut în ultimii doi ani că este necesară o nouă centrală termică, dimensionată la actuala piaţă de energie termică din municipiu, întrucât centrala actuală este mult prea mare, iar costurile ridicate ale acesteia determină un preţ mare pentru gigacaloria furnizată în sistemul centralizat de termoficare.
Firma Adrem Invest, fondată în anul 1992 de Adrian Bodea, este specializată în inginerie industrială, şi a derulat proiecte de automatizări industriale, eficientizare energetică sau tehnologii sub vid. Datele RECOM arată că firma este deţinută de trei persoane fizice, Adrian Bodea (45%), Corneliu Bodea (45%) şi Andreia Mihaela Beatrice Bodea (10%).


Intră acum și în grupul de