15 tone de carne, facute scrum in incendiul care a mistuit abatorul din Roscani


Intră acum și în grupul de

Un puternic incendiu, cu pagube de miliarde de lei vechi, a izbucnit miercuri dimineaţă, la abatorul Avastar srl din Roşcani, din oraşul Liteni. Cele trei autospeciale ale pompierilor suceveni plecaţi la faţa locului au trebuit să facă un ocol de 30 km pentru a ajunge la pârjol, localitatea fiind situată între două poduri de legătură peste râul Suceava ce sunt rupte de la inundaţiile anul trecut. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al Judeţului Suceava incendiul a fost anunţat la ora 06:44, celor trei autospeciale alăturându-se şi câte una ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţile Fântânele, Liteni şi Dumbrăveni.

La sosirea echipajelor, ardeau hala de producţie şi spaţii de depozitare, congelare şi livrare, construite din structură metalică, cu panouri tip „sandwich”, existând posibilitatea de propagare la adăpostul de animale, clădirea administrativă (P+1), alte birouri şi vestiarele lucrătorilor.

Pompierii s-au luptat cu flăcările până la prânz, far focul a ars hala de producţie şi spaţiile de depozitare, congelare şi livrare, pe o suprafaţă de aproximativ 1500 metri pătraţi, pereţii despărţitori şi acoperişul construcţiei.

Au mai ars carcase de porc şi vită, instalaţii de alimentare cu apă, instalaţii electrice (de forţă şi iluminat) şi instalaţii de climatizare.

Din cauza temperaturii ridicate generată de cantităţile mari de grăsime animală aflate în hală s-a degradat structura de rezistenţă a construcţiei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

În timp ce autospecialele Detaşamentului Suceava se întorceau
de la incendiul din Roşcani, au observat flăcări la o gospodărie din Salcea, a cărui proprietar, Marcel S. abia sunase la 112, fiind dea dreptul surprins când a văzut cât de repede s-a ajuns la faţa locului.

Acolo ardea o anexă în care se afla centrala termică, existând posibilitatea de propagare la două case de locuit, aflate în imediata apropiere.

Focul a fost stins repede, flăcările distrugând camera centralei termice, pe o suprafaţă de aproximativ 30 de metri pătraţi, şi bunuri depozitate în interior -obiecte de mobilier, un aragaz, un boiler, o drujbă şi altele.
Incendiul a izbucnit din cauza jarului căzut din aparatul de încălzit.


Intră acum și în grupul de