Lungu anunță reamenajarea zonei centrale a Sucevei: Pe vremea lui Ceaușescu erau flori în centru. Fiecare cu gustul lui


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că urmează să fie organizat un concurs de soluții pentru reamenajarea urbanistică a  Zonei centrale a orașului Suceava între strada Mitropoliei și Biserica „Sfântul Dumitru”.

„Vom reamenaja din punct de vedere arhitectural- urbanistic, printr-un concurs de soluții organizat de Ordinul Arhitecților din România, zona centrală a orașului nostru  cuprinsă între Strada Mitropoliei și biserica Sfântul Dumitru”, a spus Ion Lungu.

El a spus că a participat la zilele Culturii Urbane Sucevene organizate la Uzina de apă de Ordinul Arhitecților , filiala Nord -Est, unde a abordat în discuții cu arhitecții și specialiștii în urbanism reamenajarea din punct de vedere urbanistic a zonei centrale a orașului.

Lungu a arătat că va trebui găsită soluția arhitecturală cea mai potrivită și demnă de un oraș inclus în primele 100 de orașe europene.

Primarul a recunoscut că zona centrală arată cenușiu după ce a fost modernizată în 2012, dar că și la Oradea și la Cluj Napoca locuitorii spun că centrul este cenușiu după ce a fost modernizat deși lui îi place cum au fost efectuate lucrările de modernizare.

„Pot să fiu de acord că arată cenușiu. (…) Oamenii au dreptul să fie nostalgici. Văd și la noi. Oamenii pun fotografii de pe vremea lui Ceaușescu cum erau flori, acolo, în centru. Erau, nu pot să zic că nu. Sigur, fiecare are gustul lui. Una peste alta, astăzi Suceava nu are un centru pentru 100 de orașe europene și ca atare sunt de acord să facem acest studiu de reamenajare urbanistică făcut de profesioniști”, a concluzionat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de