Lungu anunță începerea procedurilor pentru exproprierea a 59 de garaje pe strada Ștefan Tomșa unde se va construi o parcare supraterană


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că a semnat dispoziția de expropriere a 59 de garaje de pe strada Ștefan Tomșa care vor fi demolate urmând ca în acea zonă să fie ridicată o parcare supraterană.

Potrivit primarului, proprietarilor le-au fost virați deja banii în conturi la CEC urmând să poată să intre în posesia lor după ce se încheie procedura de expropriere.

Pentru cele 59 de garaje municipalitatea a plătit despăgubiri totale de 1,5 milioane de lei, despăgubirile fiind între 2000 și 7000 de euro, în funcție de mărimea garajului expropriat.

Primarul a spus că până acum nu au existat contestații față de sumele acordate drept despăgubire, acestea fiind stabilite de un evaluator.

El și-a exprimat speranța ca până în 10 septembrie comisia constituită să analizeze fiecare caz de expropriere în parte să încheie procedurile astfel încât să se înceapă procedura de demolare.

Lungu a menționat că municipalitatea va demola bara de 59 de garaje și că nu vor fi puși proprietarii să o facă.

„Va fi dărâmată cu buldozerul. Fiecare își ia ce are de luat de acolo, iar noi le vom da banii în baza evaluărilor evaluatorului. Oamenii au fost notificați. De asta am întârziat. Ne grăbim să facem această parcare supraterană, dar trebuie să respectăm toți pașii legali ca să nu ne conteste în instanță și să ne blocheze”, a spus primarul.

Ion Lungu a precizat că dorește ca în acest an să fie făcută demolarea și pregătit terenul în vederea predării constructorului care va câștiga licitația.

„Deja am dat dispoziție la Direcția de achiziții să putem începe a lucra la documentele pentru realizarea licitației”, a mai declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de