Protest spontan al cadrelor didactice sucevene, in fata Prefecturii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Peste 200 de cadre didactice din mai multe şcoli din municipiul Suceava, dar şi din comunele limitrofe, s-au adunat joi, în jurul orei 13.00, în faţa Palatului Administrativ Suceava, pentru a protesta şi a-şi cere integral salariile.

Protestatarii aveau pancarte improvizate din cutii de carton pe care era scris „Afară cu hoţii de la noi din ţară“”, „Băsescu, nu uita, România nu-i a ta!”, „Boc, să-ţi asumi răspunderea doar pentru familia ta!” şi au cântat imnul României „Deşteaptă-te române!”.

Protestul a fost unul spontan, fiind de aşteptat o reacţie din partea profesorilor suceveni, în condiţiile în care, miercuri, liderul Sindicatului Judeţean Învăţământ „Spiru Haret” Suceava, prof. Constantin Cernica, a declarat că nici o şcoală din municipiul Suceava nu are suficienţi bani pentru salariile pe luna februarie, iar cadrele didactice erau „foarte bulversate”.

O delegaţie a fost primită de prefectul de Suceava, Sorin Popescu, protestul încheindu-se după ce s-a stabilit ca până vineri să fie consultaţi membrii de sindicat din şcoli cu privire la declanşarea grevei generale.

Vicepreşedintele Sindicatului Judeţean Învăţământ „Spiru Haret” Suceava, Dumitru Irimia, a declarat joi, după protest, că liderii sindicali din şcolile din municipiul Suceava urmează să se consulte cu membrii de sindicat din unităţile de învăţământ cu privire la declanşarea grevei generale, iar până vineri la prânz se va şti ce formă de protest va fi adoptată.

Acesta a spus că bugetul alocat pentru plata salariilor este insuficient până la sfârşitul anului pentru tot judeţul, iar în aceste condiţii, e posibil ca şi în alte şcoli să se strângă semnături pentru declanşarea grevei generale.


Intră acum și în grupul de