Flutur anunță că 26 de comune sucevene vor avea microbuze școlare electrice. Necesarul în județ este de 210 microbuze școlare, iar pentru zona de munte acestea să fie cu tracțiune integrală.


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că administrația județeană suceveană face un prim pas în achiziția de microbuze școlare pentru 26 de comune sucevene printr-un proiect cu finanțare europeană.

„Am semnat un contract pentru 26 de microbuze școlare pe care Ministerul Educației le va furniza prin Consiliul Județean Suceava la 26 de primării din județul Suceava. Este un program european prin PNRR de 6,8 milioane de euro”, a spus Flutur.

El a precizat că cele 26 de primării sucevene care primesc aceste microbuze școlare electrice au fost selectate în funcție de numărul de elevi, de distanța de parcurs, de situația persoanelor cu ajutor social, de rețeaua de mijloace de transport în comun, de angajamentul primăriilor de a amenaja stații de încărcare pentru autovehiculele electrice.

„Nevoia este mare în județul Suceava. În prezent sunt în circulație 144 de microbuze școlare, iar la o primă centralizare a primăriilor rezultă un necesar de 210 microbuze școlare, deci ma e nevoie”, a spus președintele Flutur.

Potrivit acestuia, în primă fază vor fi achiziționate aceste 26 de microbuze școlare electrice, iar în paralel se așteaptă aprobarea unei solicitări de finanțare de la Ministerul Dezvoltării făcute săptămâna trecută pentru alte zece microbuze școlare. Totodată, CJ Suceava va depune un proiect la Ministerul Mediului pentru cel puțin 25 de microbuze electrice care să fie cumpărate cu finanțare asigurată din Fondul de Mediu.

„Județul Suceava este un județ mare. Avem 745 de unități școlare. Zona de munte are nevoie de microbuze. Am cerut un program special cu microbuze cu tracțiune multiplă pentru teren accidentat pentru zona de munte”, a precizat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de