Doi bărbați trimiși în judecată la Gura Humorului pentru că au condus beți,  fără permis, un autoturism neînmatriculat


Intră acum și în grupul de

 Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi, ambii sub măsura preventivă a controlului judiciar, ambii pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis, punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Ancheta a stabilit că în data de 29.06.2023, în jurul orei 20.50, primul dintre bărbații inculpați a condus un autoturism Volkswagen cu numere de înmatriculare provizorii expirate începând cu data de 11.05.2023, pe un drum public, respectiv pe un drum comunal deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule după ce în prealabil a consumat o cantitate de băuturi alcoolice, având o alcoolemie de 2,58 g/l alcool pur în sânge la ora 22:15 şi respectiv de 2,48 g/l alcool pur în sânge la ora 23:15, fiind oprit în trafic de către un echipaj de poliţie şi condus la Spitalul orăşenesc Gura Humorului unde i s-au recoltat două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge şi a substanţelor psihoactive.

După ce primul inculpat a fost condus de organele de poliţie la Spitalul orăşenesc Gura Humorului, la volanul autoturismului s-a urcat cel de-al doilea inculpat, pasager în autoturismul condus de primul inculpat , deşi nici acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule  şi după ce în prealabil şi acesta consumase băuturi alcoolice .

Astfel  la data de 29.06.2023, în jurul orelor 22:06, lucrătorii de poliţie au fost sesizați prin 112 de către un martor cu privire la faptul că pe raza comunei un autoturism a intrat într-o curte, distrugând poarta de acces.

Deplasându-se la faţa locului organele de poliţie au stabilit că autoturismul implicat în accidentul rutier este cel depistat anterior în trafic acesta fiind condus în momentul producerii accidentului rutier de către cel de-al doilea inculpat, care nu poseda permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, inculpatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului în vederea prelevării de mostre biologice, fiindu-i recoltate două probe biologice de sânge la interval de o oră, în vederea stabilirii alcoolemiei, cât și a altor substanțe psihoactive. Din buletinul de analiză toxicologică emis de SML Suceava a reieşit că inculpatul avea o îmbibație alcoolică de 1,46 g/l alcool pur în sânge la ora 23:35 şi respectiv de 1,31 g/l alcool pur în sânge la ora 00:35.

Dosarul a fost trimis, spre judecare Judecătoriei Gura Humorului.


Intră acum și în grupul de