Colete cu tigari de contrabanda pe spinarea unui cal, la Brodina (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Aflând că un nou transport de ţigări de contrabandă urmează a fi introdus în ţară dinspre graniţă, poliţiştii Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au intensificat supravegherea frontierei de stat. Astfel, sâmbătă seară, frontieriştii au observat un grup de persoane care se deplasa dinspre Ucraina spre interiorul României şi aveau asupra lor cât şi pe spatele unui cal mai multe bagaje voluminoase.

„Persoanele în cauză au fost somate verbal de către poliţiştii de frontieră, însă acestea au ignorat avertismentele şi au încercat să fugă, profitând de întuneric şi de terenul accidentat. Poliţiştii de frontieră, au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase 5 focuri de armă în plan vertical, reuşindu-se astfel reţinerea numiţilor C. Liviu, în vârstă de 21 de ani, J. Petru, de 23 de ani, ambii din localitatea Straja şi S. Vasile, de 40 de ani, din Vicovu de Sus” precizează purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, cms. Ilie Poroch-Seriţan.

Potrivit acestuia, în zona în care au fost reţinuţi cei trei, au fost descoperite cinci colete voluminoase care conţineau 9000 pachete de ţigări marca „Doina” de provenienţă R. Moldova.

Celor trei persoane li s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă, acte ce urmează a fi înaintate parchetului de pe lângă judecătoria Rădăuţi în vederea atribuirii numărului unic.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 54.072 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni.


Intră acum și în grupul de