Acasă Actualitate Sportivul dornean Alexandru Prâsneac, pe podium la Campionatul Balcanic de Juniori II...

Sportivul dornean Alexandru Prâsneac, pe podium la Campionatul Balcanic de Juniori II la proba de 800 de metri


Intră acum și în grupul de

Sportivul dornean Alexandru Prâsneac, legitimat la CSM Dorna Vatra-Dornei și CSM Bucuresti  care, sâmbătă, a concurat în cadrul Campionatului Balcanic de Juniori 2 din Turcia  în localitatea Sivas a reușit să cucerească medalia de bronz  în proba de 800 de metri.

Competiția sportivă a fost organizată pe stadionul din Sivas, un oraș din centrul Turciei, și s-a adresat atleților cu vârsta sub 18 ani din Bulgaria, România, Azerbaidjan, Kosovo, Republica Moldova, Macedonia, Serbia, Grecia, Turcia, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Muntenegru, Croația, Ucraina și Slovenia.



Din delegația României, care a cuprins 20 de atleți ce au concurat pe mai multe probe (1.500 metri, 800 metri, 400 metri, aruncarea discului, 100 metri, 2.000 metri obstacole, săritura în înălțime, triplusalt, 110 metri garduri, aruncarea suliței, etc.), a făcut parte și sportivul Alexandru Prâsneac , în vârstă de 17 ani, legitimat la CSM Dorna Vatra-Dornei /CSM Bucuresti.

Alexandru Prâsneac  s-a calificat la Balcaniadă grație rezultatului obținut, pe 3-4 iunie , când a obținut baremul în cadrul  Campionatele Internaționale ale României „Iolanda Balaș Soter” , ce a avut loc pe Stadionul „Iolanda Balaș Soter” din București. Atunci, sportivul a terminat cursa de 800 de metri în doar  1 minut  52 de secunde și 87 de miimi de secundă  care a însemnat și noul său record personal.

Prâsneac Cristian antrenor/profesor la CSM DORNA  Vatra-Dornei/CSM Bucuresti a declarat că este  foarte încântat de medalia obținută de sportivul său.

„Acestă medalie vine după ce sezonul de aer liber s-a terminat în luna iulie. Noi am stat în pregatire special pentru acest Campionat Balcanic unde la final am adus dornenilor încă o medalie internațională”, a spus Prâsneac.

El a mulțumit și celor care se află în spatele muncii sportivilor pe care îi antrenează la CSM DORNA Vatra-Dornei/CSM București, respectiv Primăria Municipiului Vatra-Dornei, Apa Bucovina , MOL România, Totul este Posibil și Primăria Poiana Stampei.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version