Covor asfaltic turnat la intrare în Siret în baza Memorandumului guvernamental de dezvoltare a infrastructurii rutiere la granița cu Ucraina


Intră acum și în grupul de

DRDP Iași a anunțat, marți, că se continuă lucrările de așternere de covor asfaltic pe DN 2, la intrarea în orașul Siret.

Potrivit sursei citate, lucrările sunt cuprinse în Memorandumul guvernamental de dezvoltare a infrastructurii rutiere la granița cu Ucraina.

DRDP Iași precizează că traficul în zona de lucrări se desfășoară dirijat, pe un sens, alternativ.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut, în baza aceluiași Memorandum guvernamental fonduri pentru repararea și consolidarea drumurilor care merg spre frontiera cu Ucraina până în Punctele de Trecere a Frontierei Siret și Vicovu de Sus.

„Estimăm un necesar de 30 milioane de lei pentru drumurile județene și de 130 milioane de lei pentru drumurile naţionale, care să fie alocate în conformitate cu memorandumul de anul trecut”, a menționat Flutur în solicitările făcute către premierul Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Președintele Flutur a subliniat că în susținerea obiectivelor de apărare națională este imperios necesară  reabilitarea drumurilor naționale (DN2 și DN2E) și a drumurilor județene  DJ 209D pe sectorul Dărmănești – Siret și DJ 291A pe sectorul Zvoriștea – Zamostea – Grămești – Siret.


Intră acum și în grupul de