Inspector veterinar, agresat si amenintat in timpul unui control la un peco din Dumbraveni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Aflat într-un control într-o staţie peco din comuna Dumbrăveni, ce deţine şi un spaţiu fast-food, un inspector veterinar a fost agresat şi ameninţat de către unul dintre acţionarii firmei.

Şeful Serviciului de Inspecţie din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, Vasile Siminiuc, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că inspectorul Huţanu Constantin a reclamat faptul că a fost agresat în timpul unui control la SC Veroana SRL Dărmăneşti, atunci când a solicitat să vadă autorizaţia sanitar-veterinară.

Inspectorul i-a spus că unul dintre acţionarii firmei, aflat în incită, l-a trântit de perete, l-a lovit, apoi l-a scos afară şi i-a smuls din mână geanta cu documente şi parafa.

Şeful inspecţiei a explicat că a cerut sprijinul poliţiei şi împreună s-au deplasat la faţa locului, unde în lipsa reprezentantului legal, un italian plecat acum din ţară, a acceptat să vorbească cu unul dintre acţionari, Huţan Ştefan, ce este chiar agresorul medicului veterinar.

După ce i s-a aplicat o amendă de 1.000 lei pentru deficienţe pe linie de igienă a fost chemat miercuri, la sediul DSVSA Suceava, unde s-a întâlnit cu şeful instituţiei, dr. Petrea Dulgheru.

Acesta din urmă a declarat că Huţan Ştefan şi-a continuat ameninţările şi chiar a recurs la şantaj, când a fost pus faţă în faţă cu inspectorul agresat. „A mers cu ameninţarea la maxim. A spus că îi pare rău că nu a făcut ce trebuia să facă.

Când l-am întrebat, ce trebuia să facă, a răspuns că trebuia să arunce motorină sau benzină pe el şi să-i dea foc”, a afirmat Petrea Dulgheru, adăugând că poliţia efectuează cercetări.


Intră acum și în grupul de