Targul de produse traditionale din fata Palatului Administrativ ar putea fi mutat (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Bannerul pe care era inscripţionat “Piaţă tărănească”, şi care era amplasat la sfârşit de săptămână în perimetrul târgului de produse tradiţionale din faţa Palatului Administrativ a fost dat jos.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava au precizat miercuri, că pentru organizarea unei pieţe trebuie o autorizaţie de funcţionare care se acordă după ce se îndeplinesc anumite condiţii cum ar fi asigurarea apei curente, a grupurilor sanitare iar pentru un târg, pe o durată limitată, nu este nevoie decât de un aviz. În aceste condiţii, bannerul a fost dat jos.

„Promovarea oricărui produs este esenţială. Dacă nu ştii să-l promovezi, nu-l vinzi. Promovarea acestor produse înseamnă să aducem turişti şi bani. Târgul a fost conceput după norme europene. Este o activitate de promovare care se face şi-n Occident. Produsele trebuie să respecte tradiţionalismul, se expun săptămânal, în condiţii corespunzătoare, în vase şi pe mese igienizate” a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful DSVSA Suceava, dr. Petrea Dulgheru.

Pentru cei nedumeriţi, acesta a ţinut să precizeze că există o adresă din partea Consiliului Judeţean Suceava prin care se solicită avizarea săptămânală a târgului. „Noi ne-am opus, dar se fac şi în occident asemenea târguri, cu blocarea unor sectoare pe o perioadă determinată. Suntem acuzaţi că blocăm promovarea produselor tradiţionale”, a spus Petrea Dulgheru, adăugând că este posibilă schimbarea locaţiei.


Intră acum și în grupul de