Dan Lungu isi lanseaza cartea “In iad toate becurile sunt arse” la City Gallery


Intră acum și în grupul de

Alexandria Librării, Shopping City Suceava şi Editura Polirom organizează joi, 17 martie, de la ora 17.00, în City Gallery, lansarea cărţii “În iad toate becurile sunt arse” de Dan Lungu.

Dan Lungu va oferi celor prezenţi autografe şi pe celelalte cărţi ale sale: “Raiul găinilor”, “Sunt o babă comunistă!” şi “Cum să uiţi o femeie”. Primii cumpărători din seara lansării vor primi cadou materiale promoţionale.

Dan Lungu (n. 1969, Botoşani), conferenţiar la Catedra de Sociologie, Universitatea „Al.I. Cuza” din Iaşi, este unul dintre cei mai apreciaţi şi mai traduşi scriitori din noua generaţie, cărţile sale fiind publicate în zece limbi: franceză, germană, italiană, spaniolă, poloneză, slovenă, maghiară, bulgară, greacă şi turcă.

A facut studii postdoctorale de sociologie la Sorbona şi este redactor al revistei Au Sud de l’Est (Paris). În 1996 iniţiază la Iaşi grupul literar Club 8, în 2001 şi 2002 este redactor-şef al revistei de cultură Timpul. În 2005, face parte din grupul de scriitori români invitaţi la „Les belles étrangères”, Franţa.

Romanul de debut, “Raiul găinilor” (Polirom, ediţia I, 2004; ediţia a II-a, 2007; ediţia a III-a, 2010) a fost patru luni în topul vânzărilor editurii franceze Jacqueline Chambon, iar ediţia germană a fost declarată, în decembrie 2007, cartea lunii în Germania.

Cel de-al doilea roman, “Sunt o baba comunistă!” (Polirom, ediţia I, 2007; ediţia a II-a, 2010) se află în curs de adaptare cinematografică în regia lui Stere Gulea, iar versiunea franceză a cărţii a fost dublu nominalizată la Premiile Europene Jean Monnet (Franta, 2008).

Tot la Polirom au mai fost publicate două volume de proză scurtă, “Băieţi de gaşcă” (2005) şi “Proza cu amănuntul” (ediţia a II-a, 2008) şi romanul “Cum să uiţi o femeie” (ediţia I, 2009; ediţia a II-a, 2010). Alături de Radu Pavel Gheo a coordonat volumul colectiv „Tovarăşe de drum”, “Experienţa feminină în comunism” (2008), iar alături de Lucian Dan Teodorovici a coordonat „Str. Revolutiei nr. 89” (2009).

Cartea “În iad toate becurile sunt arse”, semnată de Dan Lungu va fi prezentată de prof. Elena-Brânduşa Steiciuc.


Intră acum și în grupul de