General Construct și Loial Impex vor amenaja punctul de operare aeronautică de la Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi că a semnat astăzi contractul de încredințare a lucrărilor de construcție a unui punct de operare aeronautică la Câmpulung Moldovenesc, unde câștigătoarea licitației a fost asocierea firmelor GENERAL CONSTRUCT SRL și LOIAL IMPEX SRL.

El a reamintit că Ministerul Afacerilor Interne a achiziționat elicoptere de intervenție pentru situații de urgență și unul dintre ele este pregătit să opereze pe raza județului Suceava.

Președintele Flutur a precizat că CJ Suceava, din surse proprii, a alocat suma de 8,3 milioane de lei pentru amenajarea unei zone în suprafață de 5500 mp în municipiul Câmpulung Moldovenesc unde va fi construit un hangar pentru adăpostea elicopterului, o pistă specială pentru elicoptere, birouri pentru administrarea punctului, dotarea cu instalații speciale și împrejurimi.

Contractul are un termen de 18 luni, 5 pentru proiectare și 13 pentru execuție, iar încredințarea se face în baza unei licitații care a avut loc.

Elicopterul SMURD urmează să deservească cu prioritate zona de munte a județului Suceava, zone izolate, greu accesibile și unde e nevoie de scurtare a timpului de deplasare a pacienților.

Președintele Flutur a precizat că terenul a fost pus la dispoziție de Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc, iar proiectul are toate avizele și intră în linie dreaptă pentru execuție.


Intră acum și în grupul de