Un rădăuțean a ajuns în arest după ce a pus în pericol viața copilului lui de 4 ani. Beat și fără permis a intrat cu motocicleta în portiera deschisă a unei mașini


Intră acum și în grupul de

Un rădăuțean de 28 de ani a fost reținut în Arestul Poliției Județene Suceava în urma accidentului din 1 septembrie a.c. în care fiul rădăuțeanului, în vârstă de 4 ani, a fost rănit.

Polițiștii au primit Buletinul de Analiză Toxicologică emis de Serviciul de Medicină Legală Suceava din care a rezultat faptul că la data de 01.09.2023 rădăuțeanul avea o alcoolemie de 2,65 g/l alcool pur în sânge (prima probă – orele 21:55), respectiv 2,54 g/l alcool pur în sânge.

Astfel, prin ordonanța organelor de cercetare peală s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de Conducerea unui vehicul fără permis de conducere, și  Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În urma audierii în calitate de suspect, având în vedere gravitatea acuzațiilor aduse, respectiv faptul că acesta a condus motociclul pe drumurile publice de pe raza municipiului Rădăuți fără a deține permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul și având o alcoolemie foarte mare, a produs un accident rutier din care a rezultat vătămarea corporală a unui copil, punând astfel în pericol atât viața sa, a fiului său în vârstă de 4 ani, precum și a altor persoane. Față de acesta s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru luarea unei măsuri preventive.

Reamitim că tânărul rădăuțean se deplasa pe un motociclu Benelli neînmatriculat împreună cu copilul de patru ani. Rădăuțeanul a acroșat cu motociclul pe care îl conducea, portiera stânga spate care era deschisă a unui autoturism Toyota, iar din impact a ajuns pe sensul opus de mers, pe partea carosabilă. În urma evenimentului, copilul de patru ani, care nu purta cască de protecție a suferit leziuni, fiind transportat la spitalul Rădăuți unde i s-a stabilit diagnosticul politraumatism prin accident rutier, traumatism cranian – rănit ușor, după care a fost transferat la Spitalul Județean Clinic de Urgență Suceava pentru investigații medicale suplimentare.


Intră acum și în grupul de