Cel mai mare proiect din istoria judetului Suceava, aprobat de CJ (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

S-a aprobat cel mai mare proiect din istoria judeţului Suceava, în valoare de 120 de milioane de euro care va reprezenta un pas spre civilizaţia europeană, a declarat vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Gheorghe Flutur, după ce consilierii judeţeni au votat indicatorii tehnico-economici şi studiul de fezabilitate pentru proiectul judeţean de modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial – Mediu, Axa prioritară 1.

Şeful administraţiei judeţene a spus că în următoarele două luni se aşteaptă aprobarea Comisiei Europene pentru acest proiect de modernizare şi extindere a reţelelor de apă şi canal în mai multe aglomerări urbane ce totalizează 210.000 de locuitori. Flutur a ţinut să sublinieze că prin aplicarea acestui proiect, gradul de conectare a populaţiei la apă şi canalizare va fi de 91 la sută.

Conform documentaţiei avizate de CJ Suceava se vor face lucrări de modernizare şi extindere de alimentări cu apă şi canalizare în aglomerarea urbană Suceava – Salcea, investiţia fiind de 34 milioane euro, în aglomerarea urbană Fălticeni, cu o investiţie de aproape 18 milioane euro, în aglomerarea urbană Rădăuţi, urmând să fie realizate lucrări în valoare de 22,7 milioane euro, în aglomerarea urbană Vatra Dornei cu investiţii de 8,14 milioane euro şi în aglomerarea urbană Gura Humorului unde se vor realiza investiţii de 17,2 milioane euro.

De asemenea, o sumă de aproape 20 milioane euro este prevăzută pentru echipament, asistenţă tehnică, proiectare, supervizare şi alte cheltuieli neprevăzute.

Master-planul acestui proiect a fost aprobat în cursul anului 2009 de Consiliul Judeţean Suceava, iar consultantul proiectului este consorţiul format din firma spaniolă Eptisa Servicies de Inginieria SL şi Eptisa România.


Intră acum și în grupul de