Comisia Europeana si-a dat avizul pentru infiintarea celor doua gropi ecologice in judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Proiectul de înfiinţare a două depozite ecologice de deşeuri în judeţul Suceava a primit avizul de finanţare al Comisiei Europene, a anunţat vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

El a spus într-o conferinţă de presă că pentru proiectul judeţului Suceava de gestionare integrată a deşeurilor a fost necesară aprobarea Comisiei Europene întrucât este cel mai mare proiect de acest gen din ţară în valoare de 50 de milioane de euro. Şeful deliberativului judeţean a precizat că după ce proiectul a primit avizul tuturor comisiilor, contractul urmează să fie semnat de Ministerul Mediului.

CJ Suceava a decis anul trecut să asigure fonduri pentru începerea lucrărilor la primul depozit ecologic de deşeuri din judeţ în zona localităţii Moara, care apoi să fie recuperate din finanţarea europeană a proiectului.

Potrivit Acordului de mediu, în judeţul Suceava urmează să fie construit un al doilea depozit ecologic de deşeuri, pentru zona de munte, care va fi amplasat în zona comunei Pojorâta.

Pe lângă cele două depozite ecologice, întregul proiect, în valoare de 50 de milioane de euro, prevede înfiinţarea a 5.000 de puncte de colectare a deşeurilor şi şapte staţii de transfer.


Intră acum și în grupul de