Scriitorul sucevean Constantin Severin și scriitorul turc Erkut Tokman, au plantat doi măslini în curtea bibliotecii municipiului Izmir ca simbol al unei prietenii prin rădăcini durabile


Intră acum și în grupul de

Scriitorul sucevean Constantin Severin și scriitorul turc Erkut Tokman au plantat, marți, în curtea Bibliotecii „Kent” din Izmir doi măslini ca semn al unei prietenii și colaborări de durată.

Scriitorul, poetul și artistul plastic sucevean Constantin Severin a fost invitat de primarul municipiului Izmir, Tunç Soyer, să participe la cea de-a șaptea ediție a Festivalului Internațional de Literatură care se desfășoară în perioada 15-21 septembrie 2023 sub egida „Literatura e o Republică”.

La acest festival organizatorii au programat un dialog între Constantin Severin și cunoscutul poet, traducător și artist plastic turc, Erkut Tokman având ca teme principale poezia lui Constantin Severin, romanul publicat în anul 2019 și dedicat insulei Ada Kaleh, „Bibliotecarul Infernului” și noul concept pe care acesta l-a lansat și promovat în arta contemporană, expresionismul arhetipal.

În finalul dialogului cu scriitorul Erkut Tokman, „Versatilitate și curente noi în artă și literatură”, Primăria Municipiului Izmir și organizatorii Festivalului Internațional de Literatură au dăruit celor doi scriitori câte un pui de măslin.

Cei doi scriitori au decis să planteze măslinii în Izmir, unul langă altul, într-un loc ales de autoritățile locale, ca un simbol al unei prietenii și colaborări de durată.

Astfel, marți,  19 septembrie Constantin Severin  și Erkut Tokman au plantat împreună cei doi măslini în curtea Bibliotecii „Kent” a Municipiului Izmir.

„De acum înainte suntem legați de „perla Mării Egee”, orașul lui Homer și al lui Seferis, prin rădăcini durabile”, a subliniat Constantin Severin.


Intră acum și în grupul de