Aproape 3 milioane de euro pentru reconstrucția scării blocului din Burdujeni, anunță Ion Lungu. El a evitat să spună dacă nu e mult prea scumpă investiția: Altă soluție nu avem


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că reconstrucția scării de bloc afectată de explozia din decembrie 2022 va costa 14,7 milioane de lei, respectiv 2,9 milioane de euro.

„Am depus cererea de finanțare prin Programul de reabilitare a locuințelor cu risc seismic ridicat, prin Ministerul Dezvoltării. Pentru reconstruirea acelei scări trebuie 14,7 milioane de lei din care de la bugetul de stat 12, 5 milioane de lei și 2,2 milioane de lei de la bugetul local”, a declarat Ion Lungu.

El a spus că termenul de realizare este de 24 de luni.

Întrebat dacă valoarea acestei lucrări nu este exagerat de mare, primarul a răspuns: „Altă soluție nu avem”.

Lungu susține că în preț este inclusă demolarea și reconstrucția.

„Eu zic că lucrurile se reglează la licitație”, a menționat primarul.

Lungu s-a apărat, precizând că nu el a făcut evaluarea, ci consultantul.

„Am trimis la minister. Vor fi verificate și la minister, dar de regulă se mai reglează și la licitație. Până se întâmplă, până când se licitează contractul mai cresc prețurile, nu-i rău să avem și o marjă în plus”, a menționat Lungu.

Întreabat dacă nu cumpăra mai bine la banii aceștia alte apartamente pentru locatari, primarul a răspuns că nu are bază legală.

„Aici sunt bani de la bugetul de stat, cum să le cumpăr? Vedeți ce criză e la bugetul de stat? Noi am găsit o portiță legală de clădire cu risc mare seismic. Nu se dau bani să se construiască apartamente la oameni de la bugetul de stat, sau de la primărie”, a mai spus Lungu.

Întrebat dacă nu e soluția foarte scumpă, primarul a răspuns că se va vedea la urmă dacă așa este.


Intră acum și în grupul de