Acțiunea „Blocada”: Șoferi drogați sau beți la volan depistați pe drumurile din județul Suceava


Intră acum și în grupul de

În ultimele trei zile în județul Suceava s-au amplificat acțiunile polițiștilor pentru a crește gradul de siguranță publică. Astfel, doar în perioada 21-23 septembrie, peste 200 de polițiști au acționat zilnic în cadrul a 56 de acțiuni punctuale de tip „Blitz” și „Blocada”. Scopul acestor activități a fost prevenirea și combaterea faptelor de violență, precum și reducerea accidentelor rutiere cauzate de consumul de alcool și droguri.

Acțiunile au avut o componentă operativă de identificare a șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, dar și o puternică componentă preventivă, de informare și responsabilizare. Până în prezent, nu au fost înregistrate evenimente rutiere grave cu persoane decedate sau rănite grav în această perioadă.

În cadrul acestor acțiuni, polițiștii au suspendat 55 de permise de conducere pentru abateri la regimul rutier și au retras 49 de certificate de înmatriculare. Au fost aplicate 753 de sancțiuni contravenționale în valoare de 313.449 de lei, pentru diverse abateri la regimul rutier, precum și pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice. De asemenea, polițiștii au intervenit la 180 de evenimente și au constatat 69 de infracțiuni.

Cu toate acestea, în ciuda eforturilor depuse, în cursul zilei de ieri au fost identificați mai mulți șoferi care s-au urcat la volan după ce au consumat alcool sau substanțe interzise, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise”.

Într-unul din cazurile recente, la data de 23 septembrie 2023, un tânăr de 22 de ani din municipiul Suceava a fost oprit în urma unui semnal regulamentar de oprire. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat rezultat negativ pentru alcool. Cu toate acestea, polițiștii au avut suspiciuni cu privire la consumul de substanțe psihoactive, după ce a fost testat pozitiv la canabis, motiv pentru care tânărul a fost supus unui test suplimentar la o unitate medicală.

În alt incident, tot în data de 23 septembrie, un șofer în vârstă de 31 de ani din satul Clit a fost oprit și testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și i s-a aplicat o amendă pentru asigurarea obligatorie expirată.

Într-un alt caz din aceeași zi, un bărbat de 38 de ani a fost oprit și testat cu aparatul etilotest, indicând indicii de posibil consum de substanțe psihoactive. Ca în cazul precedent, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

În fine, la data de 24 septembrie 2023, un bărbat de 29 de ani din comuna Dorna Arini a fost oprit pentru control și testat cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 0,66 mg/L alcool pur în aerul expirat. Și acest conducător auto a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

Aceste acțiuni susținute ale polițiștilor din Suceava au ca obiectiv principal creșterea siguranței publice și combaterea conducerii sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise pe drumurile județului.


Intră acum și în grupul de