Flutur, ferm privind consumul de droguri: Constatăm o degradare îngrozitoare a acestei chestiuni când începi să-i verifici în trafic să vedeți câți dintre ei au luat și așa ceva pe nas


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și-a exprimat, joi, în plenul Consiliului Județean Suceava indignarea că se încearcă ascunderea sub preș a problemei consumului de droguri în județ și vrea acțiuni concrete care să ducă la rezultate concrete în diminuarea fenomenului.

„Eu înțeleg că uneori, nu pică bine. Trebuie privită realitatea în față. Vedeți care sunt zonele cele mai dispuse și să facem întâlnire aplicată acolo. Să chemăm și consilierii locali și consilieri bisericești, școală, familie”, a declarat președintele CJ Suceava.

Futur a spus că discuțiile vor trebui să abordeze cazuri concrete, de exemplu un copil lăsat de izbeliște undeva,  cu părinți plecați în străinătate și cum a ajuns să consume droguri, iar primarii să conștientizeze că au unele zone cu risc.

„Nu trebuie să ascundem sub preș. Dacă se întâmplă nenorocirea și iese cu mașina pe stradă și ia la rând pe trotuar e mai bine? Părerea mea este că trebuie să depășim această barieră. Civilizat, respectând autonomia locală, dar să ne mutăm către un centru din acesta despre care auzim că sunt cazuri”, a spus Flutur.

 El a mai spus că sunt și baruri de noapte unde ar trebui discutat cu femeia de seviciu care curăță de seringi toaletele.

„Noi ce facem în situația asta? Nu trebuie să fie acesta un punct nevralgic? Ceri poliție, ceri trupe în plus, ceri oameni să vină să verifice. Mie mi se pare că prea mult citim cifre, dar constatăm o degradare îngrozitoare a acestei chestiuni când începi să-i verifici în trafic să vedeți câți dintre ei au luat și așa ceva pe nas. Nu este în regulă”, a spus Flutur.

El a continuat: ”Cu orice riscuri și cu orice supărare cred că trebuie să fim mult mai ofensivi. Nu se poate să stăm și să contemplăm și să bocim situația. Nu e în regulă”

Consilierul județean Cezar Cioată a anunțat că va lansa proiectul „Suceava spune nu drogurilor”.


Intră acum și în grupul de