Focuri de avertisment la frontiera, pentru prinderea a sase contrabandisti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Din şase contrabandişti depistaţi cu aparatul de termoviziune, în zona de graniţă, frontieriştii au reuşit să prindă doi, după ce au folosit armamentul pentru a-i soma.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, cms. Ilie Poroch Seriţan, miercuri, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră ai Sectorului P.F. Brodina au observat cu ajutorul aparaturii de termoviziune, în apropierea graniţei, pe teritoriul României, un grup de persoane care nu îşi justifica prezenţa în zonă şi care transporta mai multe colete voluminoase.

Aceştia au fost somaţi verbal de frontierişti, însă au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă profitând de întuneric şi terenul împădurit. În aceste condiţii poliţiştii au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical, reuşindu-se astfel reţinerea lui H. Vasile, în vârstă de 20 de ani şi H. Daniel în vârstă de 19 ani, ambii domiciliaţi în localitatea Straja.

În urma cercetărilor, au mai fost identificaţi ca făcând parte din grupul infracţional H. Dorin, în vârstă de 19 ani, B. Cornel, de 19 ani, B. Daniel, de 23 de ani şi B. Nicolae, de 22 de ani, toţi domiciliaţi în localitatea Straja.

În zona respectiv s-au descoperit 9 baxuri ce conţineau 4.130 pachete de ţigări marca Doina, de provenienţă R. Moldova, în valoare de 24.780 lei care au fost reţinute în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celor şase acte premergătoare pentru trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă, acte ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea atribuirii numărului unic.

Totodată, poliţiştii de frontieră au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a persoanelor în cauză, urmând ca acestea să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere de arestare pe o perioadă de 29 de zile.


Intră acum și în grupul de