Primarul Sucevei, Ion Lungu, noi discuții la București privind asigurarea finanțării unor proiecte ale municipiului


Intră acum și în grupul de

Primarul orașului Suceava, Ion Lungu, a avut miercuri o serie de întâlniri la București cu reprezentanți ai diferitelor ministere și instituții guvernamentale, în cadrul cărora au fost abordate teme pentru buna funcționare a municipiului Suceava.

În cadrul întâlnirii desfășurate la Ministerul Dezvoltării, primarul Ion Lungu a discutat despre Componenta 5 – Valul renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Au fost abordate detaliile referitoare la încasarea celor 13 cereri de transfer pentru proiectele în curs de desfășurare în cadrul PNRR, semn că administrația locală este ferm angajată în implementarea cu succes a acestor proiecte.

Totodată, la Direcția Termoficare din același minister, s-a discutat despre problematica plății subvențiilor la încălzire în sezonul rece care se apropie rapid. Primarul Lungu a subliniat importanța asigurării unei încălziri eficiente și accesibile pentru locuitorii orașului Suceava.

Ministerul Energiei a fost gazda unei alte discuții importante, în cadrul căreia s-au abordat cele două proiecte majore pregătite pentru depunere – un parc fotovoltaic și reabilitarea rețelelor termice inteligente. Aceste inițiative au potențialul de a contribui semnificativ la eficiența energetică a orașului și la utilizarea surselor de energie regenerabilă.

De asemenea, primarul Sucevei a discutat cu oficialii guvernamentali despre reconstrucția blocului aflat pe strada Rarău nr. 139 din Burdujeni, care a suferit o explozie tragică. Această discuție s-a desfășurat în urma unei solicitări adresate Ministerului Dezvoltării, iar rezolvarea acestei probleme rămâne o prioritate pentru administrația locală.

În plus, primarul Ion Lungu a participat la Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale organizată la Ministerul Finanțelor, un pas important pentru susținerea proiectelor de dezvoltare din municipiu.

În final, au avut loc discuții cu privire la proiectele în derulare la Compania Națională de Investiții (CNI), subliniindu-se importanța colaborării dintre autoritățile locale și instituțiile guvernamentale pentru succesul acestor proiecte.

Primarul Ion Lungu și-a exprimat încrederea că multe dintre problemele discutate astăzi vor găsi soluții adecvate în perioada următoare, contribuind astfel la dezvoltarea și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor orașului Suceava.


Intră acum și în grupul de