Prefectul de Suceava anunță strategii pentru gestionarea traficului de camioane spre Ucraina


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că autoritățile județene sucevene se pregătesc să facă față unui trafic mai mare de camioane dinspre și spre Ucraina în condițiile în care traficul din PTF Isaccea a fost rerutat spre PTF Siret.

Moldovan a spus că a fost informat că traficul din Isaccea a fost rerutat spre PTF Siret și a menționat că în aceste condiții preocuparea autorităților județene sucevene se îndreaptă spre infrastructura rutieră.

Prefectul a declarat că deocamdată se constată o creștere a numărului de TIR-uri care intră în țară, în jur de 800 pe zi, dar fără să fie de natură să îngrijoreze deocamdată.

El a menționat că una dintre preocupări este legată de cetățenii localităților care sunt tranzitate de camioane și că se continuă ca în anumite intervale de timp să fie oprită circulația camioanelor pentru a permite localnicilor să meargă la serviciu, iar elevilor să meargă și să revină de la școală.

„Principala preocupare este desfășurarea acestui trafic”, a spus Moldovan care a menționat că împreună cu Biroul de prognoză a Serviciului Poliției Rutiere s-au stabilit trei strategii care vor fi puse în aplicare în funcție de numărul de camioane care includ și folosirea unor rute de comunicație alternative atât pe relația cu PTF Siret cât și cu PTF Vicovu de Sus.


Intră acum și în grupul de