Bărbat care culegea ilegal trufe negre în pădure la Cacica, amendat cu 2000 de lei de jandarmi


Intră acum și în grupul de

Un bărbat care culegea trufe negre a fost amendat cu 2000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de recoltare din fond forestier.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, sergent major Roxana Iuliana Botezatu, a declarat că aproximativ 2 kilograme de trufe negre culese ilegal au fost confiscate de către jandarmii humoreni, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de recoltare a produselor nelemnoase (trufe) din fondul forestier.

Ea a precizat că pe timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, jandarmii din cadrul Detașamentului de Jandarmi Gura Humorului au depistat, în zona fondului forestier aparținând Ocolului Silvic Solca – UP2 Cacica, un bărbat care strângea trufe, folosindu-se de câini special antrenați pentru căutare.

Acesta nu deținea documente legale pentru a desfășura această activitate și a fost sancționat cu amendă în valoare de 2000 de lei, conform art. 17, lit. c din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Cantitatea de trufe a fost confiscată și predată reprezentanților Ocolului Silvic Gura Humorului.

„Aceste acțiuni ale jandarmilor susțin eforturile de prevenire și combatere a delictelor silvice și de protejare a fondului forestier”, a transmis sergent major Roxana Iuliana Botezatu.


Intră acum și în grupul de