Proba practică pentru permisul auto va putea fi susținută și în Rădăuți și Fălticeni, după Suceava și Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, joi, într-o conferință de presă că pentru îmbunătățirea condițiilor de susținere a probei practice în cadrul examenului pentru obținere permisului auto, din 20 noiembrie și până la sfârșitul anului examinările se vor susține în Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți și Fălticeni.

Astfel, pentru cei care sunt înscriși la categoria B și B+E, proba practică se va susține în zilele de luni și vineri în Suceava, în zilele de marți în Fălticeni, în zilele de miercuri în Câmpulung Moldovenesc, iar în fiecare joi în Rădăuți.

Prefectul a spus că se va analiza impactul acestei măsuri, iar ulterior se va decide dacă aceasta se va menține sau vor fi efectuate modificări.

El a menționat că pe de o parte se încearcă descongestionarea traficului din municipiul Suceava, iar pe de altă parte va fi un sprijin pentru candidații care erau obligați să vină din diferite zone ale județului în Suceava, unii fiind atât de obosiți încât chiar renunțau la a mai susține proba.

Moldovan a precizat că în urma măsurilor luate în ultimele luni de noua echipă de conducere a Serviciului de Înmatriculări și Permise s-a ajuns ca proba practică să fie susținută la distanță de o săptămână de proba teoretică.

Prefectul de Suceava a prezentat și o statistică a promovabilității examenelor pentru permisul auto din ultimii trei ani, fiind de circa 48 la sută.

Alexandru Moldovan a menționat că a constatat cu îngrijorare că promovabilitatea probei practice susținută la Câmpulung Moldovenesc este scăzută, dar și că la proba teoretică sunt mulți candidați care au picat-o cu punctaje de 0, 1 sau 2.


Intră acum și în grupul de