Dosare penale pe numele unor administratori de gatere, pentru falsuri si evaziune


Intră acum și în grupul de

Poliştii suceveni au întocmit dosare penale pe numele a doi administratori de gatere, pentru fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi evaziune fiscală. Astfel, la o societate comercială din Sadova administrată de C. Mircea, pe linia respectării normelor de exploatare, debitare şi comercializare a masei lemnoase, a fost efectuat un control, echipa de control constatând faptul că pentru cantitatea de 994,26 m.c. material lemnos nu existau documente de provenienţă.

În speţă, 21 avize primare erau înregistrate în evidenţele firmei deşi destinatarii erau diferite persoane fizice, 25 avize primare au fost modificate în sensul că s-a înscris în evidenţă cu o cantitate mai mare decât cea reală, iar 5 avize au fost înregistrate în evidenţe ca fiind provenite din depozit, în timp ce acestea proveneau din platforma de exploatare.

A doua firmă este din Pojorâta. Aceasta este administrată de C. Ioana. La control s-a constatat faptul că a achiziţionat fără a înregistra în evidenţa contabilă cantitatea de 249,22 m.c. lemn lucru răşinoase şi a completat în fals mai multe borderouri de achiziţii material lemnos.


Intră acum și în grupul de