„Geometria luminii”, prima expozitie de arta digitala din judetul Suceava

“City Gallery” din incinta Shopping City Suceava va găzdui vineri, 25 martie, de la ora 14.00, vernisajul expoziţiei personale a artistei Cristina Lauric, intitulată “Geometria luminii”.

Expoziţia reuneşte un număr de 38 de lucrări executate în tehnica digital collage (colaj digital) cu posibilitatea de vizualizare în sistem dual-view, 8 ore pe întuneric şi va fi prezentată de criticul de artă Valentin Ciucă din Iaşi.

Cristina Lauric s-a născut la Rădăuţi, pe 31.03.1982, şi a crescut în satul Calafindeşti, în mijlocul Bucovinei. În perioada 1996-2000 urmează cursurile Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare” din Suceava, apoi Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, din Cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava – promoţia de absolvire 2005. Se specializează între timp în domeniul artelor plastice, urmând cursurile Secţiei de pictură, clasa prof. Dumitru RUSU, din cadrul Şcolii de Arte şi Meserii „Ion Irimescu” Suceava şi absolvind Masteratul de Arte Vizuale, Design şi Imagine Publicitară Asistate de Calculator din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, USV în anul 2007.

În prezent, este doctorand în Domeniul Arte Plastice şi Decorative, Subdomeniul Arte Vizuale în cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, având ca temă de cercetare ştiinţifică „Timp şi spaţiu în pictură: percepţia psiho-senzorială a imaginii artistice”. Şi-a început activitatea expoziţională în anul 2002, fiind prezentă în mai mult de 40 de expuneri în ţară şi străinătate, unde a obţinut mai multe premii în cadrul concursurilor organizate la secţiunile pictură, grafică şi artă decorativă.

„Geometria luminii” reprezintă o noutate şi o premieră pentru judeţul Suceava, fiind prima expoziţie de artă digitală din judeţul nostru.