Peste 1,5 milioane de lei despagubiri pentru refugiatii din Basarabia sau Nordul Bucovinei


Intră acum și în grupul de

La Prefectura Suceava au fost depuse 2.044 de notificări în baza Legii 290/2003 pentru acordarea de despăgubiri sau compensaţii pentru bunurile deposedate abuziv, ca urmare a părăsirii forţate a Basarabiei, nordului Bucovinei sau Ţinutului Herţa, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Suceava.

Potrivit sursei citate, Comisia judeţeană pentru aplicarea Legii nr. 290/2003 s-a întrunit vineri şi a analizat un număr de 43 de dosare depuse în baza legilor speciale. Pentru un număr de 11 dosare s-au aprobat rapoartele de evaluare întocmite de experţi, în cuantum total de 1.586.437,92 lei, rezultatul analizei urmând să fie materializat printr-o hotărâre ce va fi comunicată beneficiarilor legii speciale, după redactare şi semnare.

În comunicat, Prefectura precizează că plata despăgubirilor băneşti solicitate se face prin Direcţia economică din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, instituţie aflată în subordinea Ministerului Finanţelor Publice.

Totodată, comisia a respins 29 de dosare, iar alte trei dosare au fost aprobate urmând să fie trimise comisiei tehnice de experţi şi evaluatori.

Legea 290/2003 prevede acordarea de despăgubiri sau compensaţii persoanelor ale căror bunuri au fost sechestrate, reţinute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa, ca urmare a stării de război şi a aplicării Tratatului de Pace între România şi Puterile Aliate şi Asociate, semnat la Paris la 10 februarie 1947.


Intră acum și în grupul de